Chronische pijn klachten

Actief blijven en leren omgaan met pijn.

De invloed van chronische pijn

Chronische pijn klachten kunnen uw leven onprettig beïnvloeden. U maakt zich zorgen wat er aan de hand is, of de pijn wel over gaat, of u kunt blijven werken en wat u er nog aan kunt doen (naast alles wat u al gedaan heeft). Langdurig bestaande pijnklachten geven niet alleen negatieve gedachten en gevoelens, maar ook veel lichamelijk ongemak als vermoeidheid en stijfheid en psychische klachten als onzekerheid en prikkelbaarheid. Het beïnvloedt hoe u uw kwaliteit van leven ervaart; het is van invloed op uw werk, relaties en hobby's. Soms is er al veel medisch onderzoek gedaan, maar heeft u nog geen verklaring voor uw pijn. U heeft al veel verschillende behandelingen gehad, maar u heeft niet het gevoel dat u er voldoende mee opgeschoten bent.

Behandeling volgens het chronisch pijn protocol

Bij de behandeling volgens het chronisch pijn protocol is het uitgangspunt dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn en beter kunt functioneren. Er wordt gekeken wat de chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u een betere kwaliteit van leven ervaart.

Mogelijke behandeldoelen:

  • Begrijpen hoe pijn werkt
  • Leren hoe u zelf invloed op de pijn kunt uitoefenen
  • Evenwicht belasting - belastbaarheid
  • Lichaamsbewustwording / ontspanning

In de behandeling werkt u samen met uw therapeut aan de door uzelf gestelde doelen, die zich richten op het verbeteren van vaardigheden die voor u belangrijk zijn. Belangrijk is dat u zich bewust wordt van uw eigen mogelijkheden en het vertrouwen in uw eigen lichaam weer hervindt. Kijkt u naar het voorlichtingsfilmpje op deze pagina als u meer wilt weten over de behandeling van chronische pijn vanuit het chronisch pijn netwerk.

Pauline Suyl is aangesloten bij het netwerk chronische pijn en werkt volgens het chronisch pijn protocol.

Informatiefilmpje over chronische pijn

Vaak is het onduidelijk wat chronische pijn is en wat er op van invloed is. U moet de pijn accepteren en er mee leren leven, hoort u. Maar toch blijft u zich afvragen wat er met uw lichaam aan de hand is. Recent wordt steeds duidelijker dat chronische pijn 'overgevoeligheid' van de hersenen is en verschilt van acute pijn. Hoe chronische pijn verschilt van acute pijn en wat je er aan kunt doen, wordt heel mooi duidelijk gemaakt in dit filmpje op ons blog:

Pijn begrijpen in minder dan 5 minuten (met Nederlandse ondertiteling).

Meer informatiefilmpjes over pijn van Chronic Pain Australia kunt u hier vinden.

Bekijkt u deze voorlichtingsfilm van het netwerk chronische pijn over de behandeling van chronische pijn en voor wie de behandeling bedoeld is.

Leren omgaan met pijn

Het gaat er om de pijn niet het leven te laten beheersen, maar te kunnen functioneren ondanks de pijn. Een belangrijke rol daarbij speelt hoe je de pijn ervaart en beleeft.

Netwerk chronische pijn

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar|Mensendieck die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. Alle aangesloten oefentherapeuten werken volgens een behandelwijze, die is opgesteld volgens de laatste inzichten in evidence based practice en patiëntgestuurde zorg.

Vergoeding

De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van welk pakket u heeft afgesloten voor paramedische zorg. Zie ook: vergoedingen verzekeraar.

Heeft u nog een vraag?

Heeft u nog een vraag of onze therapie voor u geschikt is of wilt u meer informatie? U kunt ons via onderstaande link uw vraag stellen, wij beantwoorden die graag. Voor praktische vragen kunt u terecht bij veel gestelde vragen of bij praktische informatie in het menu.

Stel een vraag

 

logo netwerk chronische pijn

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …