Duizeligheid

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn vervelende klachten die veel impact kunnen hebben op het dagelijkse functioneren. De klachten kunnen heel divers zijn: je kunt je licht in je hoofd voelen, een beetje zweverig zijn, draaiduizelig zijn, het gevoel hebben om weg te vallen of een onzeker gevoel in de benen hebben. Het kan zich ook heel verschillend uiten: je hebt er een enkele keer last van, maar het kan ook constant aanwezig zijn. Duizeligheid is een symptoom dat optreedt bij enkele aandoeningen, zoals bij Benigne Draai Positie Duizeligheid (BPPD), vestibulaire migraine, ziekte van Meniere, het hyperventilatie syndroom en kan soms een bijwerking van medicijnen zijn.

Enkele vormen van duizeligheid zijn heel goed te behandelen:

  • BPPD

BPPD wordt vaak gekenmerkt door een heftige draaiduizeligheid, soms ook door een licht gevoel in het hoofd of een valneiging, bij bepaalde bewegingen, waarschijnlijk veroorzaakt door loszittende oorsteentjes in het binnenoor. Deze vorm van BPPD is door bepaalde bewegingen op te wekken waarbij vaak typische oogbewegingen zichtbaar worden. De behandeling bestaat uit een specifieke handgreep, waardoor de loszittende steentjes worden verplaatst en de klachten kunnen afnemen. Soms volstaat het om een enkele keer de handgreep uit te voeren, maar soms is het nodig dit een aantal keer te ondergaan. Meer informatie over BPPD.

  • Vestibulaire neuritis

 

 

  • Hyperventilatie

Pagina in voorbereiding.

 

 

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten kunnen erg onzeker maken, zeker wanneer je bent gevallen of het gevoel hebt dat je gaat vallen. Daarbij kan het heel onduidelijk zijn wat er met je aan de hand is. 

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …