Duizeligheid

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn vervelende klachten die veel impact kunnen hebben op het dagelijkse functioneren. De klachten kunnen heel divers zijn: je kunt je licht in je hoofd voelen, een beetje zweverig zijn, draaiduizelig zijn, het gevoel hebben om weg te vallen of een onzeker gevoel in de benen hebben. Het kan zich ook heel verschillend uiten: je hebt er een enkele keer last van, maar het kan ook constant aanwezig zijn. Duizeligheid is een symptoom dat optreedt bij enkele aandoeningen, zoals bij Benigne Draai Positie Duizeligheid (BPPD), vestibulaire migraine, ziekte van Meniere, het hyperventilatie syndroom en kan soms een bijwerking van medicijnen zijn.

Enkele vormen van duizeligheid zijn heel goed te behandelen:

  • BPPD

BPPD wordt vaak gekenmerkt door een heftige draaiduizeligheid, soms ook door een licht gevoel in het hoofd of een valneiging, bij bepaalde bewegingen, waarschijnlijk veroorzaakt door loszittende oorsteentjes in het binnenoor. Deze vorm van BPPD is door bepaalde bewegingen op te wekken waarbij vaak typische oogbewegingen zichtbaar worden. De behandeling bestaat uit een specifieke handgreep, waardoor de loszittende steentjes worden verplaatst en de klachten kunnen afnemen. Soms volstaat het om een enkele keer de handgreep uit te voeren, maar soms is het nodig dit een aantal keer te ondergaan. Meer informatie over BPPD.

  • Vestibulaire neuritis

 

 

  • Hyperventilatie

Pagina in voorbereiding.

 

 

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten kunnen erg onzeker maken, zeker wanneer je bent gevallen of het gevoel hebt dat je gaat vallen. Daarbij kan het heel onduidelijk zijn wat er met je aan de hand is. 

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …

week van de oefentherapie houdingscheck

Week van de oefentherapie 9-15 oktober 2017

Doe een gratis houdingscheck Vaak spreken wij mensen die zich afvragen of zij een goede houding hebben en of zij deze kunnen …