Behandelvormen psychosomatische oefentherapie

Meer informatie over klachten en behandelvormen

Integrale aanpak

De behandeling richt zich zowel op de lichamelijke klachten als op de psychosociale problematiek. Daarbij gaat het er om nieuwe mogelijkheden aan te reiken om uw klacht, uw leven en uw gezondheid positief te kunnen beïnvloeden en de oorzaak van ongezonde stress aan te pakken.

Behandeling

De behandeling van psychosomatische klachten richt zich op het leren meer ontspannen voor herstel, balans en anders met problemen om te gaan. Daarvoor worden inzichtgevende gesprekken gevoerd, wordt therapeutisch lichaamswerk ingezet en verschillende technieken om anders met uw gedachten en emoties om te leren gaan. Aangezien de klachten voor een ieder anders spelen, wordt de behandeling op maat gemaakt. De behandelmethodieken zijn heel divers.

Probleem verheldering:
  • Diverse therapeutische en inzichtgevende gespreksvormen
  • Inzicht krijgen in gedachten, emoties en handelen
  • Beter leren omgaan met problemen
Ontspanningsoefeningen (onder andere):
  • Autogene training
  • Jacobson
  • Mitchell
  • Mindfullness
Therapeutisch lichaamswerk:
  • Adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen

Ontspanning als tegenwicht

Balanceren
Foto: Ajay Goel

Films

Bekijk deze inzichtgevende filmpjes over diverse onderwerpen

How to make stress your friend.

Een Engelstalig filmpje waarin Kelly McGillican uiteen zet hoe je het beste met stress om kunt gaan. Met enkele zeer interessante bevindingen.

Zakendoen met emoties.

Neuroloog Marten Klaver licht toe welke delen van de hersenen met emoties bezig zijn en waar de emotieregulering plaatsvindt.

How stress affects your brain.

Een Engelstalig filmpje over de vooral lichamelijke effecten van stress op je lichaam en wat je er aan kan doen. Het filmpje laat zien wat de gevolgen van stress zijn op je geheugen en concentratie.

Leven met de zwarte hond die depressie heet.

Een heel mooi filmpje over depressie: hoe is het om depressief te zijn en wat kun je er aan doen. Het is een Engelstalig filmpje, maar met Nederlands ondertitels. Een mooi filmpje om naar te kijken als je depressief bent of als je iemand kent die depressief is, of als je ooit depressief bent geweest. 

 

 

Foto: Ajay Goel © CC BY-2.0
Uitleg over de paniekstoornis.

In dit fimpje wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe angst werkt in het lichaam.

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …

week van de oefentherapie houdingscheck

Week van de oefentherapie 9-15 oktober 2017

Doe een gratis houdingscheck Vaak spreken wij mensen die zich afvragen of zij een goede houding hebben en of zij deze kunnen …

chronische pijnklachten nek en schouder

Pijn begrijpen in minder dan 5 minuten

Onbegrip Chronische pijnklachten zijn pijnklachten van het bewegingsapparaat die 3 maanden bestaan en waar geen onderliggende …