Blog

Wij houden u op de hoogte met actueel nieuws, interessante artikelen en leerzame filmpjes

week van de oefentherapie houdingscheck

Week van de oefentherapie 9-15 oktober 2017

Doe een gratis houdingscheck

Vaak spreken wij mensen die zich afvragen of zij een goede houding hebben en of zij deze kunnen veranderen. Zij willen hun houding graag verbeteren ter preventie, een beter voorkomen krijgen of juist omdat zij klachten hebben. Als oefentherapeuten Mensendieck zijn wij goed in staat om daarbij te helpen als deskundigen op het gebied van houdings- en bewegingstherapie.

Maar, niet iedereen is bekend met onze therapie of vindt de drempel om naar de oefentherapeut te komen nog te hoog. Om met oefentherapie Mensendieck kennis te maken bieden wij u een gratis houdingscheck.

Stap binnen

In de week van de oefentherapie van 9-15 oktober 2017 zetten wij 'onze deuren' open voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar houding. Ben u benieuwd of u een goede houding heeft, of u deze kunt verbeteren, wat de gevolgen van uw houding zijn voor uw lichamelijk functioneren en / of het zinvol is om uw houding te verbeteren ...? U kunt bij ons een afspraak maken op maandag, woensdag of donderdag en al uw vragen over uw houding stellen. Ook kunnen we een korte houdingscheck doen om te zien of er verbeterpunten zijn en welke dat zijn.

Houdingscheck kaart

Wat zijn houdings- en bewegingsklachten?

Houdingsklachten komen voor bij allerlei soorten werkzaamheden en activiteiten: staand werk in een winkel, zittend werk achter een PC, buk- en tilwerkzaamheden in de verzorging, bij het sporten als fitness, roeien, fietsen, bij hobby's als fotograferen, muziek maken .... Een ingezakte, asymmetrische of een compensatoire houding kan tot allerlei klachten leiden aan spieren (stijfheid, pijn, spanning en/of vermoeidheid), banden en gewrichten. Het kan de ademhaling verstoren, vermoeidheid of pijnklachten geven of een minder goed voorkomen geven.

Ook kan een ongunstige houding samenhangen met een afwijkende stand van de botten, zoals bij een holle of bolle rug. Deze standen kunnen tijdens dagelijkse houdingen en bewegingen versterkt worden en allerlei klachten geven.

Daarnaast is er een wisselwerking tussen de (werk)omgeving en de houding. Een te hoog bureau, een te lage stoel, een te grote muis kunnen bijdragen aan een ongunstige houding en tot klachten leiden.

Maak een afspraak voor een houdingscheck

 

Wanneer:

Maandag 9 oktober

Woensdag 11 oktober

Donderdag 12 oktober

Hoe lang:

15 minuten

Hoe:

Maak van te voren een afspraak per email, telefoon of whatsapp. Wij kijken dan wanneer wij een plekje voor u hebben en helpen u graag met de vragen die u heeft en doen een houdingscheck van de houding van uw voorkeur.

Maak een afspraak

Bel: o71-514 9835

App: 0636591688

Banner week van de oefentherapie

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …