Pauline Suyl (MSc)

Oefentherapeut, psychosomatisch oefentherapeut

Ik ben me naast een specialisatie tot psychosomatisch oefentherapeut ook gaan verdiepen in de behandeling van chronische pijnklachten. Ik zoek graag samen met iemand uit welke patronen een rol kunnen spelen bij het in stand houden van spannings- of pijnklachten en/of welke gevolgen dit heeft in het dagelijks functioneren. Dat gaat dan om de verdieping van lichamelijk ‘bewustzijn’ samen met inzicht in eigen gedachten, gevoelens en gedrag.

Pauline Suyl is sinds 1999 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck. Zij is in verschillende praktijken werkzaam geweest in Amsterdam en werkt sinds 2000 eveneens in Leiden.

Zij heeft veel ervaring in het werken met arbeidsgerelateerde klachten als RSI/KANS klachten, spanningsgerelateerde – en psychosomatische klachten. Zij is daarbij:

  • psychosomatisch oefentherapeut (2-jarige specialisatie HU), geregistreerd en aangesloten bij SOLK net .
  • Lid van het netwerk chronisch pijn  waarbij volgens het ‘pijnprotocol’ bij de aanpak van chronische pijnklachten wordt gewerkt.
  • Lid van het netwerk Slaapoefentherapie  voor de aanpak van slaapproblemen.

Daarnaast heeft zij een opleiding lichaamsgerichte traumatherapie gevolgd (SE © practitioner).

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …