Blog

Wij houden u op de hoogte met actueel nieuws, interessante artikelen en leerzame filmpjes

Gevolgen van zitten op wervelkolom

Wat zitten met de kinderrug doet

De Gameboyrug

Kinderen zitten steeds meer achter hun computer, notebook en mobiele telefoon. Maar wat is het gevolg daarvan voor de rug en de houding? Het beoordelen en aanleren van een goede houding is al lang het vak van oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. In het artikel "Wat zitten met de kinderrug doet" van PJM van Loon, RHGP van Erve en RAB Oostendorp wordt ingegaan op de gevolgen op de gezondheid van deze problematiek en een oproep voor het verbeteren van houding en meer bewegen!

Barbara Prud'homme van Reine ging naar de cursus houdingsproblematiek, een cursus van de VvOCM en Houding Netwerk Nederland. "Een orthopeed vertelde daarin over de Gameboyrug en de gevolgen van het houdingsverval bij de jeugd. Dit verval treedt op bij heel veel verschillende structuren, onder andere bij spieren, kraakbeen, wervels en ook op gewrichten en zenuwen. Door gericht te oefenen en op de houding te letten is het functioneel tekort van deze structuren te verbeteren. En daar zijn wij als oefentherapeuten de specialisten in. Na de cursus herkende ik de Gameboyrug niet alleen bij pubers, maar ook bij mannen tot 25 jaar met behoorlijke rugklachten. Ze hebben heel veel moeite met rechtop zitten. Eén man gaf ook aan dat hij veel op de Nintendo zat als kind."

Lees het artikel waarin de gevolgen voor het hele steun- en bewegingsapparaat op de groeiproblematiek door verkeerd zitten en weinig bewegen duidelijk wordt beschreven.

 

Wat zitten met de kinderrug doet.

 

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …