Blog

Wij houden u op de hoogte met actueel nieuws, interessante artikelen en leerzame filmpjes

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken.

Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet het eruit dat er weer ook op kantoor gewerkt mag worden. Veel fulltimers verwachten dat ze 2 a 3 dagen naar kantoor zullen gaan en de rest vanuit huis blijven werken. Werkgevers spelen hierop in door minder werkplekken ter beschikking te stellen. Werknemers zullen vaker dan voorheen een werkplek moeten delen. Dit is een tendens die al langer bezig is, de flex-plek.

De flexplek

Meestal bestaat een flexplek uit een goede bureaustoel, een in hoogte verstelbaar bureau en een los beeldscherm. Werknemers sluiten hier hun laptop op aan en soms ook een los toetsenbord en muis. Klinkt goed, maar vaak nemen werknemers niet de tijd om elke keer weer hun werkplek goed in te richten. Ze laten stoel, bureau en beeldscherm staan, zoals een collega het heeft achter gelaten, en dat kan klachten opleveren. Advies: neem één keer goed de tijd om alles goed in te stellen, noteer hoogtes en instellingen. Op kantoor is vaak wel iemand die weet hoe alles te verstellen is, maar neem één keer de tijd! De volgende keer dat je op kantoor komt, pak je de aantekeningen erbij en heb je snel alles ingericht. Eerst je plek inrichten en dan pas beginnen met werken.

De thuiswerkplek

Gedurende de vele Lock downs hebben verschillende werknemers, mede gestimuleerd door hun werkgevers, een goede thuiswerkplek samengesteld. Maar nog altijd zit een deel van de werknemers thuis aan de eettafel achter een laptop te werken. Soms is met simpele aanpassingen deze thuiswerkplek te verbeteren. Ook hier geldt neem er een keer goed de tijd voor.

Hulp bij het inrichten van de thuiswerkplek

Als het goed instellen van een werkplek op kantoor of thuis niet lukt, kunnen wij hierbij helpen. Binnen Leiden komen we graag langs en anders kunnen we aan de hand van foto’s of via video-bellen adviezen geven.

Meer weten? Je kunt voor vragen altijd bellen of mailen.

 

 

Stel een vraag

 

Arbeidsgerelateerde klachten

 

Foto: @SmitBruins via Twenty20.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samen leren fietsen

Leren fietsen is motoriek stimuleren en meters maken!

Om een goede fietser te worden heb je 10.000 uren nodig In een artikel in de ANWB Kampioen (april 2022 (3), 19): Kinderen …

inrichting thuiswerk plek

We mogen weer naar kantoor!

… maar we zullen ook nog een deel vanuit huis blijven werken. Na een hele lange periode met alleen thuiswerken, ziet …

Schrijfvaardigheid verbeteren

Beter leren schrijven

Schrijfvaardigheid gaat achteruit Kinderen gaan steeds slechter schrijven. In het AD is te lezen dat de schrijfvaardigheid …